רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש
החומרים:
- 3 ביצים L
- 1-1/4 כוסות סוכר (כוס = 240 מ"ל)
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס מים
- קליפת לימון מגורדת מ-1/2 לימון
- ¼ כוס עלי נענע (בלי הגבעול)
- ¼ כוס מיץ לימון טרי
- 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל ולהוסיף שקית אבקת אפיה)
לזיגוג:
- 3-4 כפות אבקת סוכר
- מעט מיץ לימון טרי
- 1 כף מים
לערבב עד לקבלת סירופ סמיך ולזלף מעל העוגה הקרה
אופן ההכנה:
- לטחון בבלנדר את עלי הנענע עם המים והמיץ לימון
- להקציף במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף בזילוף דק את השמן והמים עם הנענע
- לערבב את הקמח עם האבקת האפייה
- להוסיף בתנועת קיפול לתערובת הביצים
- לצקת לתבנית משומנתתבנית אפיה חד פעמית בינונית
- לאפות ב180° כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש
נועם זיגדון