fbpx

עוגת לימונענע בחושה מצוינת

רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש

החומרים:

  • 3 ביצים L
  • 1-1/4 כוסות סוכר (כוס = 240 מ"ל)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • קליפת לימון מגורדת מ-1/2 לימון
  • ¼ כוס עלי נענע (בלי הגבעול)
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל ולהוסיף שקית אבקת אפיה)

 

לזיגוג:

  • 3-4 כפות אבקת סוכר
  • מעט מיץ לימון טרי
  • 1 כף מים

לערבב עד לקבלת סירופ סמיך ולזלף מעל העוגה הקרה

אופן ההכנה:

  • לטחון בבלנדר את עלי הנענע עם המים והמיץ לימון
  • להקציף במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
  • להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף בזילוף דק את השמן והמים עם הנענע
  • לערבב את הקמח עם האבקת האפייה
  • להוסיף בתנועת קיפול לתערובת הביצים
  • לצקת לתבנית משומנתתבנית אפיה חד פעמית בינונית
  • לאפות ב180° כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש

 

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!