כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ 55 דקות
החומרים:
4 ביצים m
קורט מלח
כוס סוכר (כוס = 180 מ"ל)
כוס שמן
חצי כוס אינסטנט פודינג וניל
2.5 כוסות קמח תופח נפלאות
כוס מיץ תפוזים סחוט
אגוזי מלך קצוצים עם סכין
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים במהירות גבוהה, מוסיפים בזהירות את הסוכר והמלח וממשיכים בהקצפה עוד 2 דקות.
מוסיפים את השמן והמיץ ומקציפים דקה נוספת.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הפודינג ואבקת האפיה ומוסיפים בעדינות לעוגה (מומלץ בעזרת מסננת) תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד לאיחוד (לא מעבר לזה).
מרססים בשמן את התבניות, מעברים את התערובת ומפזרים בעדינות אגוזי מלך קצוצים לאורך העוגה.
מכניסים לתנור ל כ 55 דקות בחום של 160 מעלות ומוציאים לאחר בדיקה בעזרת קיסם יבש.
מזלפים סירופ מייפל, מקררים ומגישים.
הערות:
יש להקפיד שקערת המיקסר והמקצף יהיו יבשים לחלוטין.
את הביצים יש להפשיר לטמפרטורת החדר.
איטל חלילי ז"ל