רמת קושי: בינוני
החומרים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר (כוס = 180 מ"ל)
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ ענבים
2 אבקת אפייה
חצי חבילה שוקולד מריר מגורד
2 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח רגיל)
1 כף רום
1 כוס פודינג וניל
פירות יבשים קצוצים (אגוזי מלך / צימוקים / פפאיה אדומה / מישמש / אגוזי לוז / שבבי שקדים ועוד
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם סוכר למרקם מעט יציב ומוסיפים בהדרגה את השמן, מיץ הענבים ושאר החומרים ומערבלים שתי דקות.
משמנים תבנית גבוהה, יוצקים את הבלילה ומכניסים לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.
מכבים, משאירים בתנור סגור 20 דקות, מוציאים, מקררים ומגישים.
איטל חלילי ז"ל