רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ – 45 דקות
החומרים:
- 4 ביצים L
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח נפלאות (או קמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפיה)
- תבנית בינונית
אופן ההכנה:
- להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
- לחלמונים להוסיף לפי הסדר:
אבקת אפיה / כוס אחת סוכר / שמן / מיץ תפוזים / קמח
ולערבב היטיב
- להוסיף את הקצף ולקפל פנימה
- לחלק ל-2 קערות:
3/4 מהכמות בקערה אחת – להשאיר לבן, והרבע הנותר בקערה שניה – להוסיף 2 כפות קקאו לערבב ולהכניס לשקית זילוף.
- לשפוך מחצית מכמות הבלילה הלבנה לתבנית ולזלף מעל בשכבה דקה מתערובת השוקולד (להשאיר כחצי כוס לקישוט מעל)
- לשפוך את מחצית הבלילה הלבנה השנייה
- מעל הכל לזלף 5-6 פסים שחורים לרוחב ועם קיסם להעביר לאורך העוגה הלוך וחזור
- להכניס לתנור שחומם מראש על 180° במשך כ – 45 דקות
נועם זיגדון