רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-50 דקות
החומרים:
- 7 ביצים L
- ¼-1 כוסות סוכר (כוס = 240 מ"ל)
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
• ½-2 כוסות קמח תופח 'נפלאות' (אם אין קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן ולהוסיף 1 שקית א. אפיה
אופן ההכנה:
- להפריד את הביצים
- לחלמונים להוסיף בהדרגה ¼ כוס סוכר, שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים, וקמח תופח ולערבב היטב
- להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב
- לקפל את החלבונים והחלמונים
- לצקת לתבנית 26 גבוהה
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-50 דקות
- לקרר 2 דקות
- לפרוס על השיש ניילון נצמד
- להפוך את העוגה, להצמיד את הניילון לדופן התבנית, לכסות במגבת ולקרר כשעה
- אחרי שהעוגה התקררה להפוך את התבנית
- אפשר לבזוק אבקת סוכר או לצפות בגנאש
נועם זיגדון