עוגת תפוזים שיש
החומרים:
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 כוסות קמח "נפלאות"
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים (רצוי קנוי – למטרת אווריריות)
גרידת תפוז (מתפוז אחד)
1 שקית סוכר וניל
3 ורבע כפיות אבקת אפיה
1 כפית קקאו
אופן ההכנה:
– מקציפים בקערת מיקסר 6 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב (כמו קצפת, לא נוקשה מדי), ומעבירים את הקצף לקערה נקיה.
– מקציפים בקערת המיקסר (בלי לשטוף) את 6 החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף צהוב בהיר (בערך כ 8 דקות).
– ממשיכים במהירות נמוכה ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, גרידת התפוז, סוכר וניל, את הקמח ו 3 כפיות אבקת אפיה עד לתערובת אחידה.
– מקפלים בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד.
– מוציאים כוס מהתערובת בזהירות ומוסיפים כפית קקאו, רבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.
– שופכים את התערובת הבהירה לתבנית קוטר 24 (או לסיר פלא – בלי לשמן את התבנית, או לתבנית חד פעמי עגולה או מרובעת – עם נייר אפיה) ומעל זה את התערובת הכהה ומקשקשים עם שיפוד.
– מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות, מדף שני מלמטה למשך 50 דקות (אין לפתוח את התנור לפני 50 דקות).
– לאחר 50 דקות פותחים ובודקים עם שיפוד, אם מוכן משאירים לעוד כמה דקות, אם לא מוכן ממשיכים לעוד 10 דקות ובודקים שוב.