fbpx

עוגת תפוזים שיש

אפשר לומר שאין זכרונות ילדות ללא "עוגת שיש של אמא"! רכה, אוורירית, ריח היישר מגן העדן ולא צריך שום סיבה מיוחדת להכין אותה, פשוט עוגה טובה של אמא טובה.
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 50 דקות

החומרים:

6 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 כוסות קמח "נפלאות"
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים (רצוי קנוי – למטרת אווריריות)
גרידת תפוז (מתפוז אחד)
1 שקית סוכר וניל
3 ורבע כפיות אבקת אפיה
1 כפית קקאו

אופן ההכנה:

– מקציפים בקערת מיקסר 6 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב (כמו קצפת, לא נוקשה מדי), ומעבירים את הקצף לקערה נקיה.

– מקציפים בקערת המיקסר (בלי לשטוף) את 6 החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף צהוב בהיר (בערך כ 8 דקות).

– ממשיכים במהירות נמוכה ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, גרידת התפוז, סוכר וניל, את הקמח ו 3 כפיות אבקת אפיה עד לתערובת אחידה.

– מקפלים בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד.

– מוציאים כוס מהתערובת בזהירות ומוסיפים כפית קקאו, רבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.

– שופכים את התערובת הבהירה לתבנית קוטר 24 (או לסיר פלא – בלי לשמן את התבנית, או לתבנית חד פעמי עגולה או מרובעת – עם נייר אפיה) ומעל זה את התערובת הכהה ומקשקשים עם שיפוד.

– מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות, מדף שני מלמטה למשך 50 דקות (אין לפתוח את התנור לפני 50 דקות).

– לאחר 50 דקות פותחים ובודקים עם שיפוד, אם מוכן משאירים לעוד כמה דקות, אם לא מוכן ממשיכים לעוד 10 דקות ובודקים שוב.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!