fbpx

עוגת תפוחים וצימוקים מקמח חיטה 80%

קבלו עוגת קסם, בריאה ומליאה בכל טוב הארץ. מתאים במיוחד לט"ו בשבט ולראש השנה.
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 25 דקות

החומרים:

5 תפוחי עץ בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס ועוד 3 כפות סוכר
2 כפיות קינמון
כוס וחצי קמח חיטה 80% "נפלאות"
3 ביצים L
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים/מים
חצי כוס צימוקים

אפשרויות נוספות לתוספות במקום צימוקים:
חצי כוס אגוזי מלך חתוכים
תמרים
חמוציות
משמשים

אופן ההכנה:

– מניחים נייר אפיה משומן בתבנית גודל 24 ומשמנים גם את הדפנות.

– מפזרים על פני התבנית את התפוחים, את 3 כפות הסוכר, את הקינמון והצימוקים (או לחילופין את התוספות לבחירה).

– מכניסים לקערה (עם מטרפה) את הביצים, את כוס הסוכר והסוכר וניל למשך כשתי דקות.

– מוסיפים את השמן והמיץ (או המים), מערבבים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה. מערבים לבלילה אחידה ושופכים לתבנית – מעל הפירות.

– מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 25 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.

* המתכון בכוס מדידה
* אפשר להשתמש בכל סוגי תפוחי העץ
* אפשר להכין גם בקמח כוסמין 80% או קמח חיטה לבן

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!