רמת קושי: קל עד בינוני
החומרים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח 'נפלאות'
- 200 גרם חמאה
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה m
לפאדג' שוקולד:
- 300 גרם שוקולד מריר (אפשר להפחית ל- 200 גרם)
- 1 גביע שמנת מתוקה (32% שומן)
- 150 גרם חמאה (אפשר להפחית ל-100 גרם)
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לבצק:
- ללוש לבצק אחיד ולהכניס למקרר כ- 20 דקות
- לפזר מעט קמח על נייר אפיה ולרדד דק בין שני דפים
- להניח על תבנית של פאי, להדק את הקצוות היטב ולחתוך בעזרת סכין את שאריות הבצק
- להכניס לתנור שחומם מראש על 180° כ-20 דקות
- את שאריות הבצק לאפות בנפרד לקישוט
לפאדג' שוקולד:
- להמיס על הגז או במיקרוגל ולקרר מעט
- להוסיף בהדרגה 2 ביצים ולטרוף הטיב
- להוסיף לפאי האפוי ולאפות עוד 20 דקות
לגנאש:
להמיס על הגז, לשפוך מעל העוגה האפויה ואת פירורי הבצק לפזר בשוליים
נועם זיגדון