fbpx

פאי שוקולד

רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח 'נפלאות'
  • 200 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה m

לפאדג' שוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר (אפשר להפחית ל- 200 גרם)
  • 1 גביע שמנת מתוקה (32% שומן)
  • 150 גרם חמאה (אפשר להפחית ל-100 גרם)

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לבצק:

  • ללוש לבצק אחיד ולהכניס למקרר כ- 20 דקות
  • לפזר מעט קמח על נייר אפיה ולרדד דק בין שני דפים
  • להניח על תבנית של פאי, להדק את הקצוות היטב ולחתוך בעזרת סכין את שאריות הבצק
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 180° כ-20 דקות
  • את שאריות הבצק לאפות בנפרד לקישוט

לפאדג' שוקולד:

  • להמיס על הגז או במיקרוגל ולקרר מעט
  • להוסיף בהדרגה 2 ביצים ולטרוף הטיב
  • להוסיף לפאי האפוי ולאפות עוד 20 דקות

לגנאש:

להמיס על הגז, לשפוך מעל העוגה האפויה ואת פירורי הבצק לפזר בשוליים

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!