כמות: 2 פוקאצ’ות גדולות בגודל של תבנית לתנור
רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ- 20 דקות
החומרים:
- 1 ק״ג קמח חלה 'נפלאות' (או קמח כוסמין לבן)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 700-750 מ״ל מים בטמפרטורת החדר
- 1 כף מלח
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל המצרכים למעט השמן, אחרי שהתגבשות הבצק מוספים את השמן ולשים לפחות 10 דקות עד שהבצק מבריק וחלק
- מכסים את הבצק ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח
- שופכים לתוך קערת המיקסר ועל הבצק כחצי כוס מים
- מחלצים את הבצק מהדפנות בזהירות ובלי לפגוע בהתפחה, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משטחים את הבצק בעזרת ידיים רטובות ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
- מפזרים ירקות – עגבניות, פלפלים, עשבי תיבול, קונפי, שמן זית (בכמות נדיבה), מלח וטימין
- אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה
נועם זיגדון