החומרים:
לבצק:
▪200 גרם מרגרינה
▪קורט מלח
▪2 כוסות מים (כוס = 240 מ"ל)
▪2 כוסות קמח נפלאות
▪5 ביצים
למילוי:
▪1 אינסטנט פודינג וניל
▪2 שמנת מתוקה/ צמחית
▪1 כוס חלב
▪2 כפות סוכר
לפיזור מלמעלה: אבקת סוכר / סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
▫מבשלים בסיר את המרגרינה, המלח והמים עד לרתיחה
▫מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מורידים מהאש וממתינים להתקררות מלאה.
▫מעבירים למיקסר ומוסיפים את הביצים בזהירות ותוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם של ממרח
▫מכניסים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים עיגולים בקוטר כ-4 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 3-4 ס"מ.
▫בשקית זילוף עם חור בינוני מעצבים את ראש הברבור (צורת סימן שאלה) על נייר האפיה.
▫מכניסים לתנור שחומם מראש על- 180° למשך כ- 35 דקות עד להשחמה. פותחים מעט את הדלת של התנור לשחרר אדים. ומשאירים בתנור למשך כ-20 דקות
הכנת הקצפת:
▫מקציפים במיקסר את כל המצרכים עד לקבלת קצף יציב.
הכנת הברבורים:
▫חותכים מהפחזנית את החלק העליון, חוצים אותו לשניים – אלו יהיו הכנפיים.
▫בתוך הפחזנית מזלפים את הקצפת בעזרת שקית זילוף עם צנתר כוכב.
▫מעל הקצפת מניחים את הכנפיים של הברבור משני צידי הפחזנית ואת ראש הברבור מניחים מקדימה.
▫בזמן ההגשה פזרו אבקת סוכר וסירופ שוקולד למראה מושלם