כמות: 15 פיצות אישיות
רמת קושי: קל
החומרים:
- 1 ק"ג קמח כוסמין לבן
- 1 כפית שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 כף מלח
- ½-2 כוסות מים (כוס = 240 מ"ל)
- ¼ כוס שמן
לרוטב פיצה:
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- ½ כוס מים
- 2 כפות חומץ
- 2 שיני שום כתוש
- פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה:
לבצק:
ללוש במיקסר 5-7 דקות לבצק אחיד, להניח 10 דקות למנוחה ולחלק ל-15 כדורים שווים
לרוטב פיצה:
להשחים את הרסק עם השמן ורבע כוס מים
להוסיף את השום והתבלינים
להוסיף עוד חצי כוס מים
לבשל כ-5 דקות
לפתוח כל כדור לעיגול בעובי ½ ס"מ
לחמם מחבת טפלון
לשמן מעט
להניח את הבצק במחבת לבשל כ-3 דקות
להפוך את הבצק
למרוח את הרוטב
להוסיף תוספות זיתים פיטריות / מוצרלה / עגבניות …
לפזר גבינה צהובה
לכסות את הסיר
לבשל כ-3 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה והבצק מבושל
נועם זיגדון