fbpx

פיתות במחבת מקמח כוסמין לבן

חברה, לא להתמלא מהסטייקים, יש מספיק פיתות! של מלי מאירוב. ומקמח נפלאות.
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעתיים וחצי

החומרים:

3 וחצי כוסות קמח (חצי קילו)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
כפית סוכר
5 כפות שמן זית / קנולה
כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.

– מוסיפים את השמן וכ 3/4 כוס מים, מתחילים בלישה ומוסיפים את המלח.

– ממשיכים בלישה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. – אם יש צורך ממשיכים לטפטף מעט מים תוך כדי לישה (אבל ממש בטיפות!!)

– מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, ומניחים בקערה מכוסה בניילון למשך שעה.

– מוציאים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל – 8 כדורים, מכסים במגבת למשך 20 דקות נוספות, ומרדדים כל כדור לגודל פיתה על משטח מקומח.

– מחלקים נייר אפיה ל – 4, מקמחים, מניחים כל פיתה על חלק הנייר המחולק, ומכסים במגבת למשך כחצי שעה.

– מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ולאחר שמתחמם מנמיכים את הלהבה.

– מרימים את נייר האפיה עם הפיתה, הופכים בזהירות לתוך המחבת, ומסירים את הנייר.

– מחכים כדקה או שתים והופכים. (במידה ועדיין לא התנפח יש לחכות עוד קצת עד לתפיחה).

– מוציאים לצלחת, מכסים במגבת, ומגישים חם.

* השימוש בקמח כוסמין יכול לפעמים להטעות בעת הוספת מים משום שהוא עלול להיראות יבש בתחילת הלישה, לכן מומלץ להוסיף מים בזהירות ותוך כדי לישה.
* אפשר לנסות לכסות את המחבת עם הפיתות לפרק זמן מסויים.
* המידות בכוס מידה אוניברסלי או בכוס ח"פ לשתיה חמה.

 

 

מתכון: מלי מאירוב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!