fbpx

פיתות זעתר מקמח כוסמין בהיר 80%

פיתות זעתר, מי לא אוהב? המראה, הטעם והריח, אוי הריח – תענוג! פנו לעצמכם קצת זמן, והכינו את המעדן הזה לעצמכם, לילדים, לאורחים ולכל מי שאתם חפצים ביקרו
כמות: 20 פיתות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעה וחצי
זמן אפייה: 15 דקות

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין בהיר 80% מתוצרת נפלאות
2 כפות וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
בין 2 ל-2 וחצי כוסות מים
רבע כוס שמן
כף מלח

לציפוי:

כוס זעתר
רבע כוס שומשום
כפית מלח
שמן זית

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר.

– מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים (וכוס נוספת משאירים בצד).

– מוסיפים את השמן והמלח, מתחילים בלישה, מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שהבצק גמיש ואלסטי.

– מכדררים את הבצק ומניחים לתפיחה 20 דקות.

– לשים שוב ומניחים לתפיחה נוספת למשך 40 דקות.

– מחלקים את הבצק ל 20 חלקים ומרדדים לעיגול (לא דק מדי).

– מניחים בתבנית ומכסים במגבת למשך חצי שעה ולבדוק אם תפח (אם לא, אפשר להתפיח פרק זמן נוסף לפי הצורך).

– מערבבים את תערובת המילוי עד שהזעתר ספוג היטיב, מניחים בעדינות כ 2 כפות מהמילוי בכל עיגול ועושים גומות באמצעות כריות האצבעות מבלי להרוס את התפיחה.

– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15 דקות.

אפשר להכין פיתות גם ממילויים אחרים לבחירתכם:

1. לערבב 3 שיני שום כתוש עם רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח וחצי כוס שמן זית.

2. לטפטף שמן זית ולהניח עלי בזיליקום / עגבניות שרי / פטה / מוצרלה / בטטה

3. לטפטף שמן זית ולהניח בצל סגול חתוך רצועות.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!