פיתות זעתר מקמח כוסמין בהיר 80%
החומרים:
1 ק"ג קמח כוסמין בהיר 80% מתוצרת נפלאות
2 כפות וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
בין 2 ל-2 וחצי כוסות מים
רבע כוס שמן
כף מלח
לציפוי:
כוס זעתר
רבע כוס שומשום
כפית מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
– מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים (וכוס נוספת משאירים בצד).
– מוסיפים את השמן והמלח, מתחילים בלישה, מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שהבצק גמיש ואלסטי.
– מכדררים את הבצק ומניחים לתפיחה 20 דקות.
– לשים שוב ומניחים לתפיחה נוספת למשך 40 דקות.
– מחלקים את הבצק ל 20 חלקים ומרדדים לעיגול (לא דק מדי).
– מניחים בתבנית ומכסים במגבת למשך חצי שעה ולבדוק אם תפח (אם לא, אפשר להתפיח פרק זמן נוסף לפי הצורך).
– מערבבים את תערובת המילוי עד שהזעתר ספוג היטיב, מניחים בעדינות כ 2 כפות מהמילוי בכל עיגול ועושים גומות באמצעות כריות האצבעות מבלי להרוס את התפיחה.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
אפשר להכין פיתות גם ממילויים אחרים לבחירתכם:
1. לערבב 3 שיני שום כתוש עם רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח וחצי כוס שמן זית.
2. לטפטף שמן זית ולהניח עלי בזיליקום / עגבניות שרי / פטה / מוצרלה / בטטה
3. לטפטף שמן זית ולהניח בצל סגול חתוך רצועות.