החומרים:
100 גרם (3/4 כוס) קמח חיטה 80% נפלאות
400 גרם (3 כוסות) קמח כוסמין 100% נפלאות
14 גרם (2 כפות) גלוטן
265 גרם מחמצת
8 גרם (1.5 כפיות) מלח
190 מ"ל (3/4 כוס) מים
60 גרם (1/3 כוס) קינואה מושרית
100 גרם (12 יחידות) משמש מיובש
60 גרם (1/2 כוס) שבבי שקדים קלויים
לציפוי:
שיבולת שועל עבה ושומשום
אופן ההכנה:
– הניחו קמחים, גלוטן ומחמצת בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
– מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה
– הוסיפו מים ותוספות ולושו במשך 10 דקות.
– כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 30 דקות.
– קפלו את הבצק ל – 3 והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 20 דקות.
– חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
– חלקו לכדורים במשקל של 85 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות.
– שטחו מעט כל כדור ידנית, קפלו וגלגלו לצורת חליל.
– סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 20 – 25 דקות.
– הברישו במים, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 25 דקות.