רמת קושי: קל עד בינוני
החומרים:
לבצק:
- 3 וחצי כוסות קמח נפלאות (כוס = 240 מ"ל)
- 200 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס חלב פושר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- קורט מלח
- 3 חלמונים
למלית ולסירופ:
למלית:
- 2 גבינה טוב טעם
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 פודינג וניל
- 3/4 כוס סוכר
- גרידת לימון (מומלץ)
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח
- 1 ביצה טרופה למריחה מעל הפס
לסירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1 סוכר וניל
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
ללוש את כל מצרכי הבצק: להכניס לקערת המיקסר עם וו לישה קמח, חלמונים, שמרים וכף סוכר. להוסיף חמאה, קורט מלח, סוכר, שמנת, ללוש הכל לעטוף בניילון ניצמד ולמקרר ללילה שלם .
למחרת בקערה לערבב את כל מצרכי המלית לחלק את הבצק ל 4 חלקים ולרדד כל חלק למלבן
לאורך האמצע לשים מהמלית בנדיבות, לחרוץ פסים משני צידי הבצק, ולסגור לסירוגין פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל לצורה של צמה.
להבריש ביצה ולהכניס לתנור ב 180 מעלות עד להזהבה.
להכין את הסירופ בעוד הפס חם מהתנור להבריש את הרולדות
נועם זיגדון