פרסבורגר פרג
החומרים:
3 כוסות קמח לבן מנופה "נפלאות"
1 כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
3/4 כוס חלב
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה רכה – חתוכה לקוביות
להברשה:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
* המתכון בכוס ח"פ לשתיה חמה או כוס מדידה
למלית:
2 כוסות פרג טחון טרי
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 כף דבש
קליפת לימון מגורדת
1 כף ביסקויטים או שקדים טחונים
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ומוסיפים את החלב, הביצה, החלמון ותמצית וניל ולשים עד לאיחוד הבצק.
– ממשיכים בלישה ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה במשך 12 דקות עד לקבלת בצק רך – רך (התוצאה אומנם דביקה מעט אבל הבצק נעים – ניתן להוסיף חלב במידת הצורך).
– עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות או לילה שלם (הבצק לא אמור לתפוח יתר על המידה המטרה בעיקר לתת מנוחה).
בינתיים מכינים את המילוי:
– מכניסים לסיר את החלב, הסוכר והחמאה.
– לאחר שהסוכר נמס מוסיפים את הפרג ומערבבים.
– מורידים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, את הדבש ואת הביסקויטים או השקדים הטחונים ומכניסים למקרר.
– כעת מוציאים את הבצק מקמחים את משטח העבודה והבצק ומחלקים ל 3 חלקים.
– מרדדים כל חלק, מורחים את המילוי במרכז הבצק לכל אורכו, מגלגלים לרולדה הדוקה ובעזרת כף לוחצים ומשטיחים.
– חורצים את החלק העליון (3 חריצים) בעזרת סכין, מניחים בתבנית למנוחה למשך 45 דקות, מברישים חלמון עם כפית סוכר וכפית מים 3 פעמים בזמן המנוחה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות (לא טורבו).
– מכינים את מי הסוכר להברשה – מבשלים את המים הסוכר והלימון במשך כמה דקות עד שמסמיך מעט.
– מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים.