fbpx

פרעצל

פרעצל, הבייגל האהוב והמיוחד ממחוזות שונים באירופה, אצלכם במטבח. הקמח הנפלא והסופר מאוורר של נפלאות, מעניק לנו בצק נוח לעבודה ומאפה קליל וטעים. כל שנשאר זה להוציא את החמאה לפני, כדי שתהיה רכה ונוחה למריחה.
כמות: 15 יחידות
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: כשעה וחצי
זמן אפייה: 25 דקות

החומרים:

ק"ג קמח נפלאות
70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
17 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים
250 מ"ל (כוס) בירה לבנה
300 מ"ל (כוס ורבע) מים
24 גרם (כף ורבע) מלח

לבישול:

50 גרם (1/4+6 כפות) סודה לשתיה
ליטר מים
מעט מלח גס או סוכר גבישי למזרה

אופן ההכנה:

– הניחו קמח, סוכר ושמרים בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.

– מזגו בירה ומים בהדרגה תוך כדי לישה.

– הוסיפו מלח ולושו במשך 10 דקות.

– כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ- 45 דקות.

– חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

– חלקו לכדורים במשקל של 110 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות.

– גלגלו לנקניק צר וארוך, הצליבו קצוות ליצירת האות ע' וקפלו לצורת בייגל שמיניות.

– הרתיחו סיר (עדיף סוטאז') עם מים וסודה לשתיה, בשלו את הפרעצל 1-2 דקות מכל צד (כל פעם 2-3 במקביל).

– סדרו בתבנית עם ניר אפיה, זרו מעט מלח גס/סוכר גבישי והעבירו לתנור לאפיה למשך כ-25 דקות.

מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג: לינוי ודרור. פורסם בעיתון "המודיע"

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!