כמות: 10-12
רמת קושי: קל עד בינוני
החומרים:
- 2-1/2 כוסות קמח 'נפלאות' (כוס = 240 מ"ל)
- 1 כפית חומץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים חמימים
למילוי – לערבב
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1 תפוח אדמה בנוני מגורד
- 2 כפות פירורי לחם
- פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- תבלינים: פלפל שחור / פפריקה מתוקה / כמון / כורכום / מלח
אופן ההכנה:
- ללוש לבצק חלק ולתת 1/2 שעה מנוחה
- לחלק את הבצק ל-12 כדורים שווים ולרדד לאליפסה בעובי 1/2 ס״מ
- לשפד לאורך את הבשר על מקל שיפוד בינוני ולהניח את השיפוד במרכז הבצק
- לחרוץ משני הצדדים חריצים מקבילים, לעטוף את הבשר פעם ברצועה מצד ימין ופעם מצד שמאל לסירוגין עד למטה
- להבריש את המאפה בביצה ולפזר שומשום
- לאפות בחום בינוני 180° כ- 30 דקות עד להזהבה
נועם זיגדון