רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ-25 דקות
החומרים:
- 1 ק"ג קמח 'נפלאות'
- ½-1 כפות שמרים יבשים
- 1 ביצה L
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים פושרים (כוס = 240 מ"ל)
- ¼ כוס שמן (בסוף הלישה)
- 3 כפות שומשום
- 1 כף קצח
אופן ההכנה:
- ללוש הכל בקערת המיקסר עד לבצק רך ואחיד ולהתפיח שעה. רצוי להוריד אויר במהלך התפיחה (ואפילו פעמיים..)
- להוריד למשטח מקומח ולחלק את הבצק ל-14 כדורים
- לפתוח כל כדור למלבן דק ולמרוח חמאה או מחמאה ממומסת, לגלגל לנחש ולסובב לשבלול
- לסדר בתבנית משומנת ולהתפיח כחצי שעה
- למרוח ביצה, לפזר שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מע' כ-25 דקות
נועם זיגדון