קרקרים תבלינים ב-10 דקות (ללא מרגרינה)
קרקרים ממכרים מלאי טעם, מוכנים ומזומנים לכל ביקור פתע, לארוחות ביניים, ולכל פעם שתרצו משהו טוב במשך היום. מטבל אחד או שנים בצלחת הגשה קטנה, והאירוח הופך למושלם וקל.
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
החומרים:
2 כוסות קמח כוסמין בהיר 80 (או קמח רגיל)
חצי כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח
10 כפות שמן זית (או קנולה)
חצי כפית סוכר
10 כפות מים (בערך)
כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית כוסברה יבשה
חצי כפית זעתר
אפשר לפזר גבינת פרמז'ן (ולשנות מינון התבלינים האחרים) לפני האפיה.
אופן ההכנה:
– מכניסים הכל לקערה ולשים לבצק נעים (אם צריך, להוסיף עוד מים), ומכסים למשך רבע שעה.
– מחלקים את הבצק לשנים, ומרדדים על נייר אפיה דק דק.
– חותכים למרובעים או מעויינים בעזרת סכין או גלגלת פיצה (אין צורך להפריד) ומעבירים לתבנית.
– מפזרים שומשום, מכניסים לתנור בחום של 170 מע' (לא טורבו), ואופים במשך כ – 10 דקות.