fbpx

קרקר בטטה וסלק

כמות: 2 תבניות
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: 30 דקות
זמן אפייה: 15- דקות

החומרים:

  • 2 ורבע כוסות (310 גר') קמח חיטה 80% (או קמח רגיל) של 'נפלאות'
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית מלח
  • כפית חומץ (לבחירה – תורם לגמישות הבצק)
  • 1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
  • 250 גרם מחית בטטה/סלק (כוס גדושה, ר' טיפ)

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל 170- מעלות. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים חומץ, שמן ומחית בטטה/סלק ומערבבים רק עד לאיחוד ולא יותר.
  • עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר ל 30- דקות (אפשר יותר).
  • חוצים את הבצק הקר ל 2- ומרדדים כל חלק דק- דק על נייר אפיה. כמה שיותר דק – יותר טוב. הבצק אמור למלא את כל שטח הנייר. מקמחים את הבצק במידת הצורך.
  • אופים כ 15- דקות (תלוי בעובי הרידוד) עד שהקרקרים פריכים וזהובים.
  • מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!