כמות: 2 תבניות
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: 30 דקות
זמן אפייה: 15- דקות
החומרים:
- 2 ורבע כוסות (310 גר') קמח חיטה 80% (או קמח רגיל) של 'נפלאות'
- כפית אבקת אפיה
- כפית מלח
- כפית חומץ (לבחירה – תורם לגמישות הבצק)
- 1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
- 250 גרם מחית בטטה/סלק (כוס גדושה, ר' טיפ)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 170- מעלות. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים חומץ, שמן ומחית בטטה/סלק ומערבבים רק עד לאיחוד ולא יותר.
- עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר ל 30- דקות (אפשר יותר).
- חוצים את הבצק הקר ל 2- ומרדדים כל חלק דק- דק על נייר אפיה. כמה שיותר דק – יותר טוב. הבצק אמור למלא את כל שטח הנייר. מקמחים את הבצק במידת הצורך.
- אופים כ 15- דקות (תלוי בעובי הרידוד) עד שהקרקרים פריכים וזהובים.
- מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
אורית עובדיה