רוגלך שוקולד עסיסי
החומרים:
3 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח נפלאות רגיל)
כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
ביצה
3/4 כוס מים
רבע כוס שמן
כפית תמצית וניל
להברשה:
ביצה
כפית מים
לציפוי:
כוס סוכר
3/4 כוס מים
למלית:
5 כפות קקאו
4 כפות שוקולית
כפית קינמון
5 כפות סוכר
כ – 7 כפות שמן
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
– מוסיפים את הביצה והמים, מתחילים בלישה, מוסיפים את השמן ותמצית הוניל וממשיכים ללוש במשך 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך. (אם יש צורך אפשר להוסיף טיפות מים בזהירות).
– מפזרים מעט קמח בדפנות הקערה, מרימים את הבצק, מניחים בקערה משומנת מעט, מכסים ומשאירים לתפיחה במשך שעה וחצי.
– בנתיים מכינים את המלית, מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.
– מרדדים את הבצק למרובע דק על משטח טיפה משומן, מורחים את המלית ומקפלים לשנים.
– מרדדים שוב למלבן, חותכים למשולשים, ומגלגלים לשבלול (רוגלע) מהבסיס הרחב לכיוון השפיץ.
– מסדרים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווח של 4-5 ס"מ בין אחד לשני, מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת במשך שעה.
– מברישים ביצה עם כפית מים ומכניסים לתנור בחום של 175 מע' אפיה רגילה למשך 25 דקות.
– מכינים את הציפוי: מרתיחים את המים והסוכר במשך 5 דקות ומקררים.
– מוציאים מהתנור ומברישים.
* השימוש בקמח כוסמין יכול לפעמים להטעות בעת הוספת מים משום שהוא עלול להיראות יבש בתחילת הלישה, לכן מומלץ להוסיף מים בזהירות ותוך כדי לישה!
* המתכון בכוס מדידה או בכוס ח"פ לשתיה חמה