fbpx

רוגלך שוקולד עסיסי

כשמדברים על רוגלך במילוי שוקולד, מתכוונים בדיוק לזה. טעים, רך ועסיסי! כפי שרק מלי מאירוב שלנו יודעת להכין.
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן הכנה והתפחה: 3 שעות
זמן אפייה: 25 דקות

החומרים:

3 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח נפלאות רגיל)
כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
ביצה
3/4 כוס מים
רבע כוס שמן
כפית תמצית וניל

להברשה:
ביצה
כפית מים

לציפוי:
כוס סוכר
3/4 כוס מים

למלית:

5 כפות קקאו
4 כפות שוקולית
כפית קינמון
5 כפות סוכר
כ – 7 כפות שמן

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.

– מוסיפים את הביצה והמים, מתחילים בלישה, מוסיפים את השמן ותמצית הוניל וממשיכים ללוש במשך 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך. (אם יש צורך אפשר להוסיף טיפות מים בזהירות).

– מפזרים מעט קמח בדפנות הקערה, מרימים את הבצק, מניחים בקערה משומנת מעט, מכסים ומשאירים לתפיחה במשך שעה וחצי.

– בנתיים מכינים את המלית, מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.

– מרדדים את הבצק למרובע דק על משטח טיפה משומן, מורחים את המלית ומקפלים לשנים.

– מרדדים שוב למלבן, חותכים למשולשים, ומגלגלים לשבלול (רוגלע) מהבסיס הרחב לכיוון השפיץ.

– מסדרים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווח של 4-5 ס"מ בין אחד לשני, מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת במשך שעה.

– מברישים ביצה עם כפית מים ומכניסים לתנור בחום של 175 מע' אפיה רגילה למשך 25 דקות.

– מכינים את הציפוי: מרתיחים את המים והסוכר במשך 5 דקות ומקררים.

– מוציאים מהתנור ומברישים.

* השימוש בקמח כוסמין יכול לפעמים להטעות בעת הוספת מים משום שהוא עלול להיראות יבש בתחילת הלישה, לכן מומלץ להוסיף מים בזהירות ותוך כדי לישה!
* המתכון בכוס מדידה או בכוס ח"פ לשתיה חמה

מתכון: מלי מאירוב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!