שבלולי שמרים במילוי גבינה מלוחה מקמח כוסמין בהיר 80%
החומרים:
3 וחצי כוסות קמח כוסמין 80%
כף שמרים יבשים
כף דבש
2 ביצים
רבע כוס חלב
100 גר' חמאה רכה או מחמאה
כפית מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום ופרמז'ן (או עגבניות ופטרוזיליה)
למילוי:
250 גר' גבינה בולגרית מפוררת
250 גר' גבינה צהובה מפוררת
4 כפות גבינה לבנה (או קוטג')
חצי כוס שמנת חמוצה
כפית מחית פסטו
2 בצלים ירוקים קצוצים
6 עגבניות שרי חתוכות
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח, הדבש והשמרים ומערבבים.
– מוסיפים את הביצים והחלב ומתחילים ללוש במשך 5 דקות.
– מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במשך 12 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך, חלק ומבריק.(בשלב הזה הוא ייראה מעט דביק, הוא ישתפר לאחר השהיה במקרר).
– מפזרים כף קמח על הבצק, מרימים ומניחים על ניילון נצמד, עוטפים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות עד לילה.
מכינים את המילוי:
– מכניסים הכל לקערה, מערבבים ומכניסים למקרר.
– מוציאים את הבצק, מחלקים ל – 2 (ומחזירים חלק אחד למקרר).
– מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מורחים חצי מהמילוי, מגלגלים לרודלה, חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית משומנת כשהפתחים כלפי מעלה.
– אותו הדבר גם בחלק הבצק השני.
– מכסים למשך שעה וחצי, מורחים ביצה טרופה, מפזרים את הציפוי.
– אופים עד להזהבה (כ 30 דקות) בחום 175 מעלות.
1. האפיה במדף שני מלמטה, 2 פסים ללא מאוורר.
2. ניתן להקפיא לאחר האפיה.
3. כוס מדידה או כוס ח"פ לשתיה חמה.