fbpx

שבלולי שמרים במילוי גבינה מלוחה מקמח כוסמין בהיר 80%

מאפה מפנק ומרשים של מלית גבינות וירקות עטופה בבצק שמרים ריחני ומזמין. פשוט נפלא!
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה והתפחה: 5 שעות
זמן אפייה: 30 דקות

החומרים:

3 וחצי כוסות קמח כוסמין 80%
כף שמרים יבשים
כף דבש
2 ביצים
רבע כוס חלב
100 גר' חמאה רכה או מחמאה
כפית מלח

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום ופרמז'ן (או עגבניות ופטרוזיליה)

למילוי:

250 גר' גבינה בולגרית מפוררת
250 גר' גבינה צהובה מפוררת
4 כפות גבינה לבנה (או קוטג')
חצי כוס שמנת חמוצה
כפית מחית פסטו
2 בצלים ירוקים קצוצים
6 עגבניות שרי חתוכות

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח, הדבש והשמרים ומערבבים.

– מוסיפים את הביצים והחלב ומתחילים ללוש במשך 5 דקות.

– מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במשך 12 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך, חלק ומבריק.(בשלב הזה הוא ייראה מעט דביק, הוא ישתפר לאחר השהיה במקרר).

– מפזרים כף קמח על הבצק, מרימים ומניחים על ניילון נצמד, עוטפים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות עד לילה.

 

מכינים את המילוי:

– מכניסים הכל לקערה, מערבבים ומכניסים למקרר.

– מוציאים את הבצק, מחלקים ל – 2 (ומחזירים חלק אחד למקרר).

– מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מורחים חצי מהמילוי, מגלגלים לרודלה, חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית משומנת כשהפתחים כלפי מעלה.

– אותו הדבר גם בחלק הבצק השני.

– מכסים למשך שעה וחצי, מורחים ביצה טרופה, מפזרים את הציפוי.

– אופים עד להזהבה (כ 30 דקות) בחום 175 מעלות.

 

1. האפיה במדף שני מלמטה, 2 פסים ללא מאוורר.
2. ניתן להקפיא לאחר האפיה.
3. כוס מדידה או כוס ח"פ לשתיה חמה.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!