כמות: 18 שושנים או 6 פסים עוגות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: 12 דקות
החומרים:
המצרכים לבצק:
- 1 ק"ג קמח חלה 'נפלאות'
- 30 גר’ שמרים יבשים
- 2 שקיות סוכר וניל
- גרידה מלימון אחד
- כוס סוכר
- כפית שטוחה מלח
- 2 חלמונים
- 2 ביצים
- 200 גר’ מזולה רכה (אפשר חמאה)
- 350 מ”ל מים (כוס וחצי)
מילוי שקדים והדרים:
- 200 גר’ אבקת סוכר
- 100 גר’ קמח
- 200 גר’ אבקת שקדים
- כף תמצית וניל
- גרידה מ2 לימונים
- גרידה מתפוז אחד גדול
- 200 גר’ חמאה/ מרגרינה רכות
- 3 ביצים לארג’
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק כ- 13 דקות ומתפיחים חצי שעה
- מחלקים לכדורים בגודל 100 גר’ ונותנים מנוחה רבע שעה
מילוי קרם שקדים:
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבבים בפולסים עד שנוצרת משיחה חלקה ונוחה למריחה.
- פותחים כל עיגול למרובע ומורחים כמות נדיבה מהקרם שקדים
- מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים באמצע ומגלגלים לבורג וסוגרים בקצוות כמו בייגל
- מניחים בתבנית אפיה ומתפיחים שעה
- מורחים בחלבון (שנשאר מהחלמונים) ומפזרים מעל שבבי שקדים מולבנים
- אופים בחום 240 מעלות בטורבו 12 דקות
- מזלפים סירופ סוכר
יפעת רגב