fbpx

שמרים במילוי קרם שקדים והדרים

כמות: 18 שושנים או 6 פסים עוגות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: 12 דקות

החומרים:

המצרכים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח חלה 'נפלאות'
  • 30 גר’ שמרים יבשים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • גרידה מלימון אחד
  • כוס סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 200 גר’ מזולה רכה (אפשר חמאה)
  • 350 מ”ל מים (כוס וחצי)

מילוי שקדים והדרים:

  • 200 גר’ אבקת סוכר
  • 100 גר’ קמח
  • 200 גר’ אבקת שקדים
  • כף תמצית וניל
  • גרידה מ2 לימונים
  • גרידה מתפוז אחד גדול
  • 200 גר’ חמאה/ מרגרינה רכות
  • 3 ביצים לארג’

אופן ההכנה:

  • לשים את כל חומרי הבצק כ- 13 דקות ומתפיחים חצי שעה
  • מחלקים לכדורים בגודל 100 גר’ ונותנים מנוחה רבע שעה

מילוי קרם שקדים:

  • מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבבים בפולסים עד שנוצרת משיחה חלקה ונוחה למריחה.
  • פותחים כל עיגול למרובע ומורחים כמות נדיבה מהקרם שקדים
  • מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים באמצע ומגלגלים לבורג וסוגרים בקצוות כמו בייגל
  • מניחים בתבנית אפיה ומתפיחים שעה
  • מורחים בחלבון (שנשאר מהחלמונים) ומפזרים מעל שבבי שקדים מולבנים
  • אופים בחום 240 מעלות בטורבו 12 דקות
  • מזלפים סירופ סוכר
יפעת רגב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!