אוזני המן
החומרים:
2.5 כוסות כוסמין מלא 100% נפלאות (כוס = 180 מ"ל)
כוס אבקת סוכר
סוכר וניל
קורט מלח
רבע כוס מי סוכר מקורר (הכנה: מבשלים כוס מים עם חצי כוס סוכר ופקק תמצית וניל)
2 חלמונים בטמפרטורת החדר
נטורינה או חמאה מופשרים בטמפרטורת החדר וחתוכים לקוביות
קורט אבקת אפייה
למילוי ולקישוט:
למילוי:
חופן פקאן
חופן אגוזי מלך
חופן אגוזי קשיו
חופן שבבי שקדים
סירופ מייפל
2 סוכר וניל
לקישוט:
אבקת סוכר וסירופ מייפל
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את הנטורינה ואבקת הסוכר, ומעבדים מעט עם וו גיטרה עד לתערובת משחתית.
מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לעבד עד לבצק פירורי.
מוסיפים את הביצים, מי הסוכר, אבקת האפיה והמלח וממשיכים לבצק אחיד (אין לעבד יותר מדי).
לשים מעט את הבצק על משטח מקומח, מחלקים לשנים, עוטפים ומכניסים למקרר (עדיף למשך לילה שלם).
מכינים את המילוי:
לטחון הכל לתערובת דביקה.
מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים ומניחים מהתערובת במרכז העיגול.
סוגרים את הצדדים למשולש ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכסים ומכניסים שוב לקירור למשך כשעתיים.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות ללא טורבו למשך 15 דקות.
מוציאים, מקררים ומפזרים אבקת סוכר וסירופ מייפל.
טיפים חשובים לאוזני המן פריכות:
של איטל חלילי:
1: אין לעבד את הבצק יותר מידי תנו פולסים עדינים לאיחוד הבצק
2: השימוש באבקת סוכר במקום סוכר רגיל תורם לפריכות הבצק
3: נגיעות של אבקת אפייה וגם של מלח תורמים גם הם לפריכות וטעם
4: הטיפ החשוב ביותר – מנוחה. גם לאחר עיבוד הבצק וגם לאחר הכנת העוגיות
(הסבר: עוגיות פריכות מכילים שומן מוקשה וכשהוא מתחמם הוא גורם להתפרקות הבצק)
5: בצק דק פריך יותר מבצק עבה
6: במידה ואתם מרגישים שהבצק מתפורר בהכנה, ניתן להוסיף מעט נוזלים ולהכניס למקרר לרבע שעה נוספת.