fbpx

אצבעות גבינה בציפוי שומשום צבעוני

חטיף מלוח אפוי , עשיר בטעם, ומוגשת לצד מטבלים או גבינות
כמות: כ – 20 יחי'
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפייה: כ- 20 דקות

החומרים:

  • 500 גר' קמח תופח של נפלאות
  • 200 גרם חמאה רכה (חמאה מופשרת בחוץ כשעתיים)
  • 200 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 2 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 2 כפיות סוכר
  • ביצה
  • 3 ביצים טרופות בקערה
  • שומשום בצבעים (לבן, שחור ומלא מעורבים יחד) בקערה

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר נשים את הקמח, החמאה הרכה, התבלינים ונערבב קלות. נוסיף גבינה צהובה ונערבב שוב להטמעת הגבינה בקמח.
  • נוסיף גבינה לבנה, שמנת חמוצה וביצה אחת, ובוו הלישה נלוש עד לבצק דביק, נכניס למקרר לחצי שעת מנוחה.
  • נעביר את הבצק למשטח מקומח, נחצה ל – 2, נגלגל לנחש ארוךונחתוך ל 10 חתיכות שוות בגודלן. (ס"ה 20 יחי').
  • נגלגל לאצבעות באורך וברוחב הרצוי, נטבול כל אצבע בביצים ולאחר מכן בשומשום ונסדר בתבנית אפיה מרופדת.
  • נכניס לתנור מחומם מראש על 170 מעלות ונאפה כ – 20 דקות עד להשחמה קלה.

 

*לשמור בקופסה אטומה *מומלץ לחמם לפני ההגשה

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!