fbpx

בייגלה זעתר מטוגן

כמות: 25 יחי'
רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין לבן (אפשר חיטה לבן – להוסיף כף גלוטן)

4 כפות סוכר

2 קוביות שמרים טריים

2 ביצים

3 כוסות מי סודה (כוס = 180 מ"ל)

2 כפות מים

כף ורבע מלח

100 גרם מרגרינה

 

וגם:

קערת מים

צלחת זעתר

מערוך

פקק (או קורצן קטן)

מעט קמח

שמן לטיגון עמוק

מסננת

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את השמרים, הסוכר וכוס אחת של מי סודה וממתינים מספר דקות.

מוסיפים את שאר הקמח ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את הסודה, 2 כפות מים, הביצים והמרגרינה, לשים עד לאיחוד, מוסיפים את המלח ומסיימים את הלישה (חשוב להוריד מידי פעם את הבצק מוו הלישה).

משמנים את הבצק ומתפיחים שעה.

יוצרים כדורים במשקל 60 גרם, טובלים כל כדור במים, ומשטחים עם היד בעדינות לפיתה.

קורצים חור במרכז (בעזרת פקק או קורצן קטן), מרחיבים מעט את העיגול ומתפיחים על נייר אפייה מקומח במשך 40 דקות.

מטגנים בשמן עמוק על אש בינונית עד להשחמה, מוציאים למסננת ולאחר דקה או שתים מגלגלים בצלחת זעתר.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!