fbpx

בייגלה ממולא בשקשוקה

רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין לבן נפלאות (או קמח לבן)

כף שמרים יבשים

1 גביע שמנת חמוצה

כוס וחצי מים (כוס = 180 מ"ל)

2 ביצים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כוס שמן

לרוטב:

לטגן במחבת רסק מ 5 עגבניות ללא קליפה / 3 שיני שום חתוך / פפריקה אדומה / מלח / פלפל שחור / קורט סוכר / כף אריסה, לערבב, להוציא ולקרר.

(לחילופין אפשר להכין רוטב מרוטב שום / זיתים / עגבניות שרי / וגבינה צהובה)

 

לפיזור: חלמונים / גבינה בולגרית / שמיר

לפיזור מעל: שומשום

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כף קמח וכוס מים אחת, מערבבים ומחכים מספר דקות.

מוסיפים את הקמח, השמנת ובהדרגה ותוך כדי לישה מוסיפים את שאר המים, הביצים והמלח ולשים עוד 5 דקות.

מוציאים את הבצק למשטח משומן, מרדדים ומכדררים את הבצק.

שופכים את כוס השמן לקערה, מכניסים את הבצק, מסובבים שיספג בבצק היטיב ומתפיחים 45 דקות.

יוצרים כדורים, משטחים עם הידיים ובעזרת פקק או כוס קטנה יוצרים גומא בחוזקה במרכז הבייגל.

יוצקים מהרוטב בגומא שיצרנו, שמים מלמעלה חלמון ביצה, גבינה בולגרית ושמיר.

מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה.

 

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!