fbpx

בייגלה פריך

רמת קושי: קל

החומרים:

1 ק"ג כוסמין לבן נפלאות (או קמח לבן)

3 כפות דבש

1 כוס מיץ תפוזים (כוס = 180 מ"ל)

2 כפות שמרים

4 כפות סובין חיטה (לא חובה)

1 ביצה

1 כף גלוטן (לא חובה, מומלץ)

1 כף מלח

3 כפות שמן זית

2.5 כוסות מים

לפיזור:

מלח גס, פרג ושומשום

אופן ההכנה:

מערבבים  בקערת המיקסר את החומרים היבשים חוץ מהמלח ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את הנוזלים, הדבש, (הגלוטן והסובין) ובסוף את המלח.

לשים כ 10 דקות, משמנים את הבצק, מכדררים, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים חצי שעה.

יוצרים כדורים במשקל 45 גרם ומתפיחים מספר דקות.

מרדדים כל כדור על משטח מקומח, מגלגלים לרצועה, מלפפים 2 רצועות אחד בשני כמו בורג וסוגרים לבייגל.

מרפדים תבנית בנייר אפיה, מתיזים מעט מים על הנייר ומפזרים מלח גס, פרג ושומשום.

מסדרים את הבייגל בתבנית, מפזרים מעל מלח גס, פרג ושומשום ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות טורבו עד להשחמה.

מוציאים, מרססים מעט שמן ומקררים (בלי לכסות)

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!