fbpx

בייגל מתוק

כמות: 5
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 15 דקות

החומרים:

קילו קמח כוסמין 80% "נפלאות"

20 גרם (2 כפות + כפית) שמרים יבשים

85 גרם (1/3 כוס) סוכר

30 גרם (כף וחצי) מלח

650 מ"ל (2.5 כוסות) מים

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן

150 גרם (1/3 כוס) צימוקים בהירים

כפית קינמון

 

לציפוי:

שמן זית/קנולה

מעט סוכר

אופן ההכנה:

קצצו אגוזים, הניחו קמח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.

מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה, הוסיפו מלח, אגוזים, צימוקים, וקינמון ולושו במשך 10 דקות. כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 45 דקות (או עד להכפלת הנפח).

לושו ידנית שנית והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 25 דקות.

חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

חלקו לכדורים במשקל של 90 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות. גלגלו לנקניק והדקו לצורת בייגל. סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 25 – 20 דקות.

הברישו בשמן זית, זרו מעט סוכר והעבירו לתנור לאפיה במשך 30 – 25 דקות.

 

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!