fbpx

בייגל

בייגל שתמיד נחמד שיש בבית. אפשר לגוון ולהוסיף תוספות ומזרה שונה בכל פעם לפת שחרית מעניינת לבית הספר או לעבודה.
כמות: 20 – 18
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: שעתיים.
זמן אפייה: 25 דקות.

החומרים:

קילו קמח כוסמין 80% נפלאות

20 גרם (2 כפות +כפית) שמרים יבשים

70 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר

30 גרם (כף וחצי) מלח

650 מ"ל (2.5 כוסות) מים.

 

לציפוי:

שמן זית

מלח אטלנטי

אופציונלי: שומשום לבן/שחור/קמח/גרעינים

אופן ההכנה:

הניחו קמח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.

מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.

הוסיפו מלח ולושו במשך 10 דקות.

כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 45 דקות (או עד להכפלת הנפח).

לושו ידנית שנית והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 25 דקות.

חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. חלקו לכדורים במשקל של 90 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות. גלגלו לנקניק והדקו לצורת בייגל.

סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 25 – 20 דקות.

הברישו בשמן זית, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך – 30 – 25 דקות.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!