fbpx

גאלט שזיפים

כמות: 2 יחידות בקוטר 24 ס"מ
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: 50 דקות
זמן אפייה: 30 דקות

החומרים:

2 ו 1/4 כוסות קמח כוסמין לבן 'נפלאות' (315 גר') • 200 גר' מרגרינה קרה, בקוביות • 1/4 כוס סוכר (50 גר') • כף מים קרים (לפי הצורך).

לקרם שקדים:

100 גר' שקדים מולבנים טחונים • 100 גר' מרגרינה • 1/2 כוס סוכר (100 גר') • כף קמח • ביצה.

למלית שזיפים:

8 שזיפים בינוניים • 1/3/ כוס סוכר (70 גר') • כפית תמצית וניל

להברשה:

ביצה

• 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מרגרינה וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים (אם הבצק לא מתאחד מוסיפים כף מים קרים). מאחדים את הבצק בידיים וחוצים לשני חלקים. מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה (חשוב!) לעלה בקוטר 28 ס"מ ומעבירים למקרר ל 30 דקות (אפשר יותר). שומרים את המעבד להכנת הקרם (אין צורך לשטוף).
  • בינתיים מכינים את הקרם והמלית: טוחנים במעבד מזון אבקת שקדים, קמח, מרגרינה וסוכר. מוסיפים ביצה ומעבדים לקרם אחיד. מכסים עד השימוש. פולחים את השזיפים לפלחים בעובי של כ 1 ס"מ ומערבבים עם הסוכר והווניל.
  • מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל 180 מעלות. מפרידים את הבצק המרודד מניירות האפיה ומורחים מעל מחצית מקרם השקדים. משאירים שוליים של כ 4 ס"מ ללא קרם. מסדרים מניפה של פרוסות שזיף בצפיפות ומקפלים את שולי הבצק. מברישים את השוליים בביצה טרופה ומפזרים כף סוכר. חוזרים על הפעולות עם הבצק המרודד הנוסף. מומלץ לקרר במקרר/במקפיא במשך 30 דקות. אופים 40 דקות, להזהבה. מגישים חם או בטמפ' החדר.
אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!