החומרים:
1 ק"ג קמח חיטה לבן נפלאות
קוביית שמרים טריים
כוס אינסטנט פודינג וניל (כוס = 180 מ"ל)
4 כפות סוכר
3 כוסות חלב פושר
2 חלמונים
כף מלח
100 גרם חמאה מופשרת
כף משפר אפייה
מה עוד?
כ 30 ריבועים נייר אפייה
סיר רחב ושמן לטיגון עמוק
סוכריות לפיזור
למילוי ולגנאש שוקולד:
למילוי:
1 שמנת מתוקה / 3 כפות קרם פטייסר (או ריבת חלב) / חצי כוס אבקת פודינג וניל.
מקציפים לקצף יציב, ממלאים בשקית זילוף עם צנתר מזלפים בנדיבות ומפזרים סוכריות צבעוניות.
גנאש שוקולד:
1 חבילת שוקולד מריר או חלבי וחצי קופסת שמנת, מכניסים למיקרוגל כדקה, מערבבים היטיב, מכניסים לשקית זילוף ומזלפים בקווים מעל.
אופן ההכנה:
מפוררים את השמרים בקערת המיקסר מוסיפים כוס חלב אחת, כף קמח ואת הסוכר מערבבים היטיב וממתינים להתפחת השמרים.
מוסיפים את שאר הקמח, הפודינג ומשפר האפיה מתחילים בלישה איטית ומוסיפים בהדרגה את החלב והחלמונים ולאחר מכן את החמאה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
משמנים את הבצק ומתפיחים במשך כשעה.
מחלקים לכדורים במשקל 30 גרם כל אחת ומרדדים לעיגול על משטח מקומח.
קורצים חור במרכז אחד העיגולים ומניחים את טבעת הבצק מעל עיגול אחר ללא חור, כך לכל הכדורים.
מסדרים בתבנית, מכסים ומניחים לשעה נוספת.
בעזרת האצבעות מעמיקים את הגומא במרכז הדונאטס ומטגנים בסיר רחב עם שמן בגובה 3 ס"מ משני הצדדים.
מוציאים לנייר סופג, מצננים (כרבע שעה) ומגלגלים בסוכר.