fbpx

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס

רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: כ-15 דקות

החומרים:

  • כוס שיבולת שועל שלימה (100 גר')
  • כוס שיבולת שועל דקה (100 גר')
  • כוס קמח חיטה 80% (140 גר')
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית קינמון (לבחירה)
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (80 גר')
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר (150 גר')
  • 3/4 כוס שמן ( 180 מ"ל)
  • 1/4 כוס טחינה גולמית/חמאת בוטנים (60 גר')
  • ביצה
  • כף דבש/סילאן/גלוקוזה
  • שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180- מעלות. מערבבים בקערה שיבולת שועל שלימה, שיבולת שועל דקה, קמח, אבקת אפיה, קינמון ושוקולד צ'יפס. בקערה נפרדת מערבבים סוכר חום, שמן, טחינה גולמית/חמאת בוטנים, ביצה, דבש/ סילאן וסוכר וניל. מאחדים את תכולת 2 הקערות ומערבבים רק עד לאיחוד. משטחים דק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור (אבל לא מכבים) וחותכים בעזרת סכין חדה לחטיפים בגודל הרצוי. מורידים את חום התנור ל 160- מעלות ואופים 10 דקות נוספות. מצננים ושוברים לחטיפים לפי סימני החיתוך.

טיפ: השילוב של שיבולת שועל שלימה עם דקה מניב תוצאה מושלמת, אבל למעשה אפשר להשתמש בסוג אחד בלבד, לפי מה שיש בבית.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!