fbpx

חיתוכי ריבה ופירורים

רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: 45 דקות.

החומרים:

2 קילו קמח חיטה 80%

4\1 כוס סוכר (כוס = 180 מ"ל)

300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מרגרינה)

כף גרידת תפוז מגורד

קורט מלח

כפית תמצית וניל

3 חלמונים

5 כפות מיץ תפוזים

למלית:

צנצנת ריבה בטעם דובדבן

אופן ההכנה:

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המערבל מלבד מיץ התפוזים.

מערבלים עם וו הגיטרה עד לקבלת בצק פירורי.

שמים בצד כרבע מכמות תערובת הפירורים.

בתערובת הפירורים שנותרה מוסיפים את מיץ התפוזים וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד (לא לערבל יותר מדי).

מוציאים, לשים מעט על משטח עבודה מקומח, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים.

מחלקים את הבצק לשנים, מרדדים על גבי ניירות אפיה מקומחים ומחוררים בעזרת מזלג (שלא יתפח במהלך האפיה).

מזלפים את הריבה על הבצק המרודד, מניחים מעליו את הבצק השני, מזלפים שוב מעל ומפזרים מלמעלה את תערובת הפירורים (ששמנו בצד).

מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות למשך 45 דקות, מוציאים, מצננים, חותכים לקוביות ומגישים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!