fbpx

חלות בייגל

כמות: 4 חלות של 4 רצועות
רמת קושי: קל
זמן אפייה: 20-25 דקות

החומרים:

1 ק"ג קמח חיטה לבן נפלאות (או קמח כוסמין לבן)

1 כף שמרים יבשים (או קוביית שמרים)

4 כפות סוכר

3 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

חצי כוס שמן זית

כף ורבע מלח

 

מה עוד?

קערה עם מים

קערה עם שומשום (או פרג)

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערת המיקסר את השמרים, כוס מים והסוכר, מחכים כמה דקות, מוסיפים את הקמח, מתחילים לישה איטית, מוסיפים את שאר הנוזלים ולשים עד לאיחוד.

מוסיפים את המלח, ולשים היטיב עד לקבלת מרקם גמיש, משמנים את הקערה, מכסים ומתפיחים 40 דקות.

מכינים כדורים במשקל 120 גרם כל אחד, מכסים ל 5 דקות, ומרדדים לרצועות.

טובלים כל רצועה בקערת המים, ואז בקערת השומשום (או הפרג), ומגלגלים שוב לספיגת השומשום בבצק.

מעצבים את החלה, ומכסים להתפחה למשך שעה נוספת.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ללא טורבו למשך 10 דקות.

מעבירים לטורבו ואופים במשך 20 – 25 דקות נוספות עד להזהבה.

מוציאים ומקררים

 

 

*לעיצוב יפה ניתן לשלב 2 רצועות בשומשום ו 2 רצועות בפרג

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!