fbpx

חלות לשבת מקמח כוסמין

כמות: 6 חלות
רמת קושי: קל

החומרים:

1 קילו קמח כוסמין לבן

1/2 קילו כוסמין 100%

4 כפות סוכר (או דבש)

2 כפות שמרים יבשים (או קובייה שמרים טריים)

1/2 כוס שמן זית (כוס = 180 מ"ל)

כ – 4 כוסות מים פושרים

כף וחצי מלח

כף משפר אפייה

אופן ההכנה:

מתסיסים את השמרים: מכניסים לקערה את השמרים, הסוכר, כף קמח וכוס מים. טורפים היטיב. ומחכים שהבועות יעלו.

מוסיפים את הקמח, מתחילים לישה איטית כדקה, מוסיפים בהדרגה את המים, השמן ומשפר האפיה.

לאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את המלח ומסיימים את הלישה.

מחלקים את הבצק ל 3 כדורים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה משומן.

מאחדים שוב את הבצק לכדור חלק, מכניסים לקערה, משמנים, מכסים ומתפיחים כשעה.

מחלקים לכדורים לגודל הרצוי (לחלות או לחמניות), מכסים שוב למנוחה במשך 10 דקות.

מרדדים ומגלגלים לרצועות, ושוב מנוחה ל 5 דקות, מעצבים את החלות, מניחים בתבנית, מרססים מעט מים, ומניחים להתפחה שעה נוספת.

מברישים בביצה טרופה, מרססים שוב מעט מים, זורים שומשום ומכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות.

לאחר 10 דקות מגבירים את החום ל 200 מעלות עד לקבלת צבע יפה.

מוציאים ומרססים מעט שמן לקבלת מרקם קריספי ונעים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!