fbpx

חלות לשבת

רמת קושי: קל
זמן אפייה: 24 דקות

החומרים:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף גלוטן
  • כף מלח
  • 3 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2 וחצי כוסות מים

לקבלת חלות שחומות מאד

ערבבו ומירחו:

2 חלמונים

חצי כפית סוכר = בשביל הצבע

קורט מלח = לנטרל את ריח הביצים

אופן ההכנה:

  • ללוש במשך 10 דקות ללא הפסקה.
  • להתפיח במשך חצי שעה
  • ליצור עיגולים ולתת מנוחה 10 דקות
  • לפתוח כל עיגול בעזרת מערוך למלבן
  • לגלגל לנחש ארוך ולקלוע צורה של חלות
  • להתפיח שעה (בחורף – שעה וחצי)
  • לערבב 2 חלמונים, ביצה אחת, קצת סוכר, קצת מלח ולמרוח מעל החלות.
  • לאפות בחום 190 מעלות בטורבו 24 דקות, בשלב השלישי מלמטה

טיפים💐

💥 רצוי להשתמש בקמח עם 11 אחוז חלבון, הבחירה שלי בקמח נפלאות בגלל איכות הקמח ואחוז החלבון הגבוה שמניב אלסטיות, אווריריות ומרקם רך ללחמים וכל בצקי השמרים.

💥 רצוי להתסיס את השמרים לפני, על מנת לתת כח לשמרים:

2 כפות שמרים + חצי כפית סוכר + חצי כוס מים לערבב היטב ולהשהות 6 דקות עד שהם תופחים.

💥 שימו את הקמח והשמרים, לושו מעט והוסיפו את הסוכר המלח והשמן

💥 לאחר הלישה הורידו את הבצק למשטח משומן קלות, קפלו אותו פנימה, כסו בניילון ותנו מנוחה 5 דקות

לאחמ"כ קפלו שוב פנימה ותראו שהבצק נהיה חלק.

כעת הוא מוכן להתפחה.

💥 להתפיח חצי שעה אין צורך ביותר מכך

💚התפחה אחרונה שעה!

💥  לקליעה של 6 רצועות אני קורצת עיגולים במשקל 140 גרם, לחלות גדולות שמתאימות ל 8 נפשות.

יפעת רגב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!