fbpx

חלות ממולאות בבשר

החומרים:

למילוי הבשר:

  • ½ ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתוש (טריים)
  • 1 כף פפריקה מתוקה/ חריפה
  • ½ כף בהרט
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • ¼ כף מלח מלח
  • ¼ כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)

לחלות:

  • 1 ק"ג קמח 'נפלאות'
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½-2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה:

מילוי הבשר

◄ מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ושאר המצרכים

 

לבצק החלות

  • לשים בתחתית הקערה את השמרים הסוכר כוס מים וכף קמח ולערבב
  • להוסיף מעל את הקמח, המלח, ויתרת המים, ללוש היטב, להוסיף את השמן ולסיים את הלישה
  • להתפיח כ-40 דקות
  • לחלק את הבצק ל- 8-12 כדורים
  • כל כדור לפתוח למלבן דק
  • לשים מתערובת הבשר לאורך הבצק ולגלגל לרולדה
  • לקלוע חלה מ- 3 או 4 רצועות
  • להתפיח כ-20 דקות ולהבריש בחלמון
  • לפזר שומשום או כל תערובת לקישוט מאפה מלוח
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-25 דקות עד שמזהיב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!