החומרים:
למילוי הבשר:
- ½ ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום כתוש (טריים)
- 1 כף פפריקה מתוקה/ חריפה
- ½ כף בהרט
- חצי צרור כוסברה
- חצי צרור פטרוזיליה
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- ¼ כף מלח מלח
- ¼ כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)
לחלות:
- 1 ק"ג קמח 'נפלאות'
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½-2 כוסות מים פושרים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה:
מילוי הבשר
◄ מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ושאר המצרכים
לבצק החלות
- לשים בתחתית הקערה את השמרים הסוכר כוס מים וכף קמח ולערבב
- להוסיף מעל את הקמח, המלח, ויתרת המים, ללוש היטב, להוסיף את השמן ולסיים את הלישה
- להתפיח כ-40 דקות
- לחלק את הבצק ל- 8-12 כדורים
- כל כדור לפתוח למלבן דק
- לשים מתערובת הבשר לאורך הבצק ולגלגל לרולדה
- לקלוע חלה מ- 3 או 4 רצועות
- להתפיח כ-20 דקות ולהבריש בחלמון
- לפזר שומשום או כל תערובת לקישוט מאפה מלוח
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-25 דקות עד שמזהיב