fbpx

חלות

משילוב טעים של כמה סוגי קמחים קמחים
כמות: 2 חלות של 6 רצועות
רמת קושי: קל
זמן אפייה: 25 דקות.

החומרים:

5 כוסות כוסמין לבן נפלאות (כוס = 240 מ"ל)

1 כוס קמח כוסמין מלא 100% (או כוסמין מלא 100%)

1 כוס חיטה לבן

2 כפות שמרים יבשים או קוביית שמרים טריים

3 כפות סוכר

1 כף משפר אפייה

רבע כוס שמן זית

כ – 3 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

לציפוי:

ביצה להברשה

שומשום או פרג לפיזור

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כף קמח וכוס מים אחת מערבבים היטב ומחכים 5-6 דקות עד שנוצרים בועות.

מוסיפים את שאר הקמח ותוך כדי לישה איטית מוסיפים כף משפר אפייה, את שאר הנוזלים, ולאחר שהבצק מתאחד גם את המלח ולשים היטיב עד לקבלת בצק אלסטי.

משמנים את הבצק, מכסים ומתפיחים שעה.

מחלקים לכדורים בגודל הרצוי (אני הכנתי של 150 גרם), משאירים למנוחה 5 דקות כשהם מכוסים.

משמנים את משטח העבודה, מרדדים ומגלגלים לרצועה, ומשאירים שוב למנוחה של 5 דקות.

קולעים לחלה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומתפיחים שעה נוספת.

מברישים בביצה טרופה, מתיזים מעט מים על החלה, מפזרים שומשום או פרג, מכניסים לתנור בתחילה בחום של 180 מעלות ללא טורבו, ולאחר 10 דקות אפיה מגבירים ל 200 מעלות עם טורבו למשך 10 – 15 דקות.

לאחר שמוציאים מומלץ לרסס עם ספרי שמן.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!