fbpx

חלת שניצל מיוחדת

כמות: 2 חלות
רמת קושי: בינוני
זמן אפייה: 25 דקות.

החומרים:

לחלה:

1 ק"ג קמח חיטה לבן נפלאות

1 כף שמרים יבשים

3.5 כוסות מי סודה (כוס = 180 מ"ל)

1 כוס סוכר (או דבש)

רבע כוס שמן זית

1 כף משפר אפייה (מומלץ)

1 כף מלח

שומשום לפיזור

המצרכים לשניצל:

שניצלים דקים

מערבבים 1 ביצה / 3 כפות רוטב שום / 4 כפות דבש / קורט מלח.

מכינים בצלחת: פירורי זהב ושומשום

 

וגם:

ממרח חומוס ו/או מטבוחה / חצילים פרוסים מטוגנים / מלפפון חמוץ / פרוסות עגבניות דקות

אופן ההכנה:

הכנת החלות:

מכניסים לקערת המיקסר את הסוכר, השמרים, כף קמח, כוס אחת של סודה, מערבבים ומחכים מספר דקות.

מוסיפים את הקמח והנוזלים בהדרגה ותוך כדי לישה עד לאיחוד הבצק, מוסיפים את המלח ומסיימים את הלישה.

מחלקים את הבצק, מרדדים כל חלק, מקפלים כמה פעמים כלפי פנים, משמנים ומתפיחים בקערה 45 דקות.

מכינים את החלות, מתפיחים שעה נוספת, מרססים מים, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלותכ 25 דקות עד להשחמה.

מוציאים, מרססים מעט שמן ומקררים.

 

הכנת השניצל:

 

מפשירים את השניצלים, משרים ברוטב במשך כשעתיים בקירור כשהם מכוסים, מוציאים, טובלים בפירורי זהב והשומשום, מטגנים בשמן עמוק ומוציאים לנייר סופג.

 

פורסים את החלה לאורך, מורחים חומוס ו/או מטבוחה, את השניצל, חצילים מטוגנים, מלפפון חמוץ, עגבניות, סוגרים, חותכים באמצע באלכסון ומגישים.

 

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!