fbpx

לאפה מקמח כוסמין מלא 100% של 'נפלאות'

כמות: 5 מנות
רמת קושי: קל
זמן הכנה: כ-3 שעות

החומרים:

  • קילו קמח כוסמין מלא %100 של 'נפלאות'
  • 500 גרם מים – כ-2 וחצי כוסות
  • 20 גרם שמרים יבשים – 2 כפות
  • 20 גרם מלח – כף
  • 100 גרם סוכר – חצי כוס
  • 70 גרם שמן – כחצי כוס

 

אופן ההכנה:

  • לקערת המיקסר נכניס קמח, מים, שמרים, מלח וסוכר. נתחיל ללוש בעזרת וו הלישה כ-2 דקות. נוסיף את השמן ונלוש עוד 10 דקות לבצק רך ונעים.
  • נכסה את הקערה בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ונשהה לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעתיים.
  • לאחר שהבצק תפח דיו, נוציא אותו למשטח עבודה, נחלק אותו ל-10 עד 12 חלקים שווים ונכדרר כל חלק לכדור. נכסה במגבת נקיה ונשהה למנוחה של 15 דקות.
  • נשמן בשפע שמן את משטח העבודה. נקח כדור בצק, בעזרת הידיים נפתח אותו לצורה של פיתה גדולה ורחבה, נדאג שהבצק יהיה משומן היטב. נחמם מחבת רחבה

על להבה בינונית ונעביר את הבצק אל המחבת. נטגן עד להשחמה קלה מצד אחד, כ-2 דקות. נהפוך בזהירות ונשחים גם את הצד השני – עוד כדקה.

  • נעביר מיד לתוך מגבת נקיה ונכסה את הלאפה. כך האדים ירטיבו את הלאפה ויגרמו לה להיות גמישה ועסיסית.
  • נמשיך כך עם כל כדורי הבצק. אם הבצק משחים מהר מדי, יש להנמיך את הלהבה.

 

* חשוב מאד לעבוד במהלך יצירת הלאפות על משטח משומן היטב בשמן, ולשים לב שהבצק משומן. זה מה שתורם ללאפה להיות גמישה ועשירה בטעם לאחר הצריבה במחבת.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!