לחם ביתי מקמח חיטה מלא 100%
כשרוצים לשדרג את הסנדביץ׳ השגרתי, מומלץ להכין בבית לחם מקמח חיטה מלא 100%. 2 פרוסות לחם, ממרח טעים וירק ויש לכם ארוחה מושלמת ובריאה.
כמות: כיכר אחת מאורכת
החומרים:
3 כוסות קמח חיטה מלא 100% מתוצרת נפלאות
כף דבש
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות שמן
כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח
לציפוי
1/2 כוס גרעיני חמנייה קלופים
אופן ההכנה:
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח ושמרים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים דבש, שמן ומים, מגבירים בהדרגה את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח. לשים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה חלקה ודביקה. אם העיסה לא דביקה יש להוסיף מעט מים.
מעבירים את הבצק בידיים משומנות לקערה משומנת מעט. מכסים ומתפיחים כשעה.
מקמחים תבנית מאורכת בגודל 30×8 ס"מ, מעבירים את הבצק לתבנית, מכסים ומתפיחים שוב עד שהבצק יכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים.
מפזרים גרעיני חמנייה על הבצק, מניחים את התבנית על רשת במרכז התנור ואופים כ-40-35 דקות עד שהלחם מזהיב ואפוי היטב.