fbpx

לחם ביתי מקמח חיטה מלא 100%

כשרוצים לשדרג את הסנדביץ׳ השגרתי, מומלץ להכין בבית לחם מקמח חיטה מלא 100%. 2 פרוסות לחם, ממרח טעים וירק ויש לכם ארוחה מושלמת ובריאה.
כמות: כיכר אחת מאורכת

החומרים:

3 כוסות קמח חיטה מלא 100% מתוצרת נפלאות

כף דבש

כף וחצי שמרים יבשים

2 כפות שמן

כוס ורבע מים פושרים

כפית מלח

לציפוי

1/2 כוס גרעיני חמנייה קלופים

אופן ההכנה:

אופן ההכנה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח ושמרים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים דבש, שמן ומים, מגבירים בהדרגה את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח. לשים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה חלקה ודביקה. אם העיסה לא דביקה יש להוסיף מעט מים.

מעבירים את הבצק בידיים משומנות לקערה משומנת מעט. מכסים ומתפיחים כשעה.

מקמחים תבנית מאורכת בגודל 30×8 ס"מ, מעבירים את הבצק לתבנית, מכסים ומתפיחים שוב עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים.

מפזרים גרעיני חמנייה על הבצק, מניחים את התבנית על רשת במרכז התנור ואופים כ-40-35 דקות עד שהלחם מזהיב ואפוי היטב.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!