fbpx

לחם דגנים

תמיד נחמד שיש בבית לחם כפרי כמו במאפיות המקצועיות. שימו ❤️: סוג הקמח משפיע על כמות המים
כמות: 5 מנות
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 30 דקות

החומרים:

500 גרם (4 כוסות) קמח חיטה 80% נפלאות
250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה 100% נפלאות
250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין 100% נפלאות
10 גרם (כף וחצי) גלוטן
17 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (1/4 כוס) שומשום
80 גרם (1/2 כוס) פשתן
40 גרם (1/4 כוס) חמניות
30 גרם (כף וחצי) מלח
650 מ"ל (2.5 כוסות) מים

לציפוי:

מעט מים
מעט קמח
כ – 1/4 כוס פשתן וגרעינים [מעורב]

אופן ההכנה:

– הניחו קמחים, שמרים וגלוטן בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
– מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה. הוסיפו מלח ודגנים ולושו במשך 10 דקות.
– כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 45 דקות (או עד להכפלת הנפח).
– חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. חלקו הבצק לשניים.
– עצבו כל חלק לצורת כיכר עגול או מוארך וחרצו חריצים בחלקו העליון של הכיכר.
– הניחו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 30 דקות.
– הברישו במים, פזרו קמח, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 35 דקות.

מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג: לינוי ודרור. פורסם בעיתון 'המודיע'

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!