fbpx

לחם זיתים

כמות: 4 כיכרות לחם
רמת קושי: קל
זמן אפייה: 25 דקות.

החומרים:

2 ק"ג כוסמין לבן נפלאות

1/2 ק"ג כוסמין 80% נפלאות

3 כפות סוכר

2 קוביות שמרים (או 2 כפות שמרים יבשים)

1 כוס מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

2 כוסות מי זיתים (הכוונה למים של הזיתים הכבושים, יש לסנן בנפה צפופה)

1/4 נטורינה

1 כוס זיתים ללא חרצנים

כף ורבע מלח

ביצה אחת

לפיזור:

סובין חיטה, שומשום שחור, וקוואקר (אפשר גם גרעיני חמנייה או דלעת).

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את הקמחים, הסוכר, השמרים והזיתים מערבבים ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה, ואז את הביצה והנטורינה, לשים היטב מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת גוש גמיש וחלק.

משמנים את הבצק ומתפיחים כשעה.

מחלקים ומעצבים ל 6 – 8 כיכרות, טובלים כל כיכר במים, מגלגלים בתערובת סובין חיטה, שומשום שחור, וקוואקר (אפשר גם גרעיני חמנייה או דלעת). ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

חורצים את הכיכרות בעזרת סכין מכסים היטב עם ניילון משומן ומתפיחים שעה ורבע.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ללא טורבו כ 25 דקות.

מוציאים, הופכים את כיכרות הלחם עד לקירור.

 

*לקבלת לחם קריספי מבחוץ ורך מבפנים מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם קוביות קרח.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!