fbpx

לחם כפרי מכוסמין מלא

כמות: 6 כיכרות

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין מלא 100% נפלאות

2 כפות שמרים

4 כפות סובין חיטה

1 כף אבקת גלוטן

חופן חמוציות (לא חובה)

חופן אגוזים טחונים או גרוסים

3 כפות דבש (או סוכר)

3.5-4 כוסות מים קרים (כוס = 180 מ"ל)

1 כף מלח

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, הגלוטן, הסובין, והדבש מתחילים בלישה ומוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את המלח והשמן, לשים היטיב ומתפיחים 40 דקות.

מחלקים לכיכרות על משטח מקומח, מעצבים ללחמים, חורצים עם סכין ומתפיחים 45 דקות נוספות.

מרססים מים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה, מוציאים, מקררים ומגישים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!