לחם מקמח כוסמין מלא 100% וקמח חיטה לבן מעורב
שילוב של בריאות וטעם! חורף הוא זמן מצויין ללחמים ביתיים כך אומרים, ולא בכדי. לשבת מול התנור החמים ולהתענג על הריח המתפשט. לדעת שעוד מעט יכנסו לכאן הילדים ויהנו מלחם ביתי טרי משולב בריאות, היש טוב מזה?
זמן הכנה והתפחה: כשעה וחצי
זמן אפייה: כ-30 דקות
החומרים:
2 כוסות קמח חיטה לבן מתוצרת נפלאות
כוס כוסמין מלא 100% מתוצרת נפלאות
כף שמרים יבשים
כוס וחצי מים
כפית מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, כוס אחת של מים ושמן זית ולשים 3 דקות.
– מוסיפים את המלח, ממשיכים בלישה במשך 10 דקות ותוך כדי – מוסיפים מים מחצי הכוס לפי הצורך.
– לאחר שהבצק רך, מבריק ומעט דביק מעבירים את הבצק עם יד משומנת לקערה נקיה ומכסים למשך שעה.
– מעבירים את הבצק על נייר אפיה מקומח ומעצבים לכיכר לחם
– מכסים במגבת דקה (שהבצק יוכל לתפוח) למשך שעה נוספת
– חותכים בעדינות עם סכין חדה 3 חריצים בכיכר הלחם
– מרטיבים את הידיים, מתיזים מעט ומפזרים קמח מעל
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל -200 מעלות למשך כ–30 דקות