fbpx

לחם שטוח מקושט באנטיפסטי

לחם קצת אחר. מכינים בתבנית עגולה, לאחר האפיה הופכים על צלחת הגשה.
כמות: 2 כיכרות עגולות
רמת קושי: קל
זמן הכנה: שעתיים
זמן אפייה: כ 20-30- דקות

החומרים:

  • 500 גרם קמח לחם של נפלאות
  • 300 גרם מים- כוס וחצי
  • 40 גרם סוכר- 2 כפות
  • 10 גרם שמרים יבשים- כף שטוחה
  • 60 גרם שמן- 1/3 כוס
  • 15 גרם מלח- כפית

לאנטיפסטי ירקות

  • 3 בצלים -עדיף סגולים
  • 2 פלפל אדום
  • 2 פלפל צהוב
  • 1 חציל
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • טימין מיובש

אופן ההכנה:

נכין את הבצק: נעביר לקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים, ונערבב קלות עם כף. נוסיף מים, שמן, ונתחיל ללוש עם וו הלישה.

לאחר 5 דקות נעצור את המיקסר ונוסיף את המלח. נלוש עוד 5 דקות. נכסה את הבצק ונניח להתפחה כשעה-שעה וחצי.

נעבור להכנת האנטיפסטי: נחמם תנור ל 200 מעלות, נפרוס את הירקות, בצלים לפרוסות, פלפלים לרצועות עבות, חציל לרצועות או פרוסות. נעביר לתבנית.

בשכבה אחת נתבל בשמן זית, מלח, פלפל ומעט טימין. נכניס לאפיה בתנור כ 30 דקות או פחות, תלוי בתנור שלכם, עד לריכוך והשחמה קלה. נצנן.

אגב, ניתן להשתמש בכל ירק שיש בבית, כמו פטריות, כרובית, קישואים ועוד.

נשמן קלות תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ. נניח את הירקות לפי העדפה אישית, רק נשים לב שהצד המבריק של הירק כלפי בסיס התבנית.

נעביר את הבצק למשטח מקומח קלות, נחלק ל 2 חלקים שווים. כל חלק נרדד קלות לעיגול בצק בקוטר התבנית, ונניח על גבי האנטיפסטי שבתבנית. נכסה ונניח להתפחה של חצי שעה.

נחמם תנור ל 200 מעלות, נזלף על הבצק מעט מים בעזרת מברשת, כשליש כוס, ונכניס לתנור. נאפה כ 20-30- דקות עד שצבע הלחם שזוף ומוכן. הופכים על קרש עץ או צלחת נאה, ומגישים לשולחן עם סכין לחם, ומטבלים.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!