החומרים:
1 ק"ג חיטה 80% נפלאות
כוס סוכר (אפשר פחות) (כוס = 180 מ"ל)
קוביית שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
כף משפר אפייה
3 כוסות מים פושרים
2 חלמונים
100 גרם נטורינה מופשרת בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
כף מלח
למילוי:
חופן חמוציות וצימוקים בהירים ושחורים.
4 משמשים ו – 4 שזיפים חתוכים לקוביות.
3 בצלים קצוצים
את הפירות היבשים להשרות במים רותחים ולסנן
את הבצל לקרמל עד להשחמה
אופן ההכנה:
*תבניות אישיות עגולות
בקערת המיקסר מפוררים את השמרים עם הסוכר, כף קמח וכוס מים חמימים טורפים בעזרת מטרפה עד להסמכה.
מוסיפים את שאר הקמח ומשפר האפיה ומתחילים בלישה איטית ומוסיפים בהדרגה את שאר הנוזלים.
ממשיכים בלישה עד לאיחוד, מוסיפים את המלח והנטורינה ולשים עד לקבלת בצק גמיש.
מוסיפים את הבצל והפירות ולשים במשך דקה נוספת.
בידיים משומנות ליצור כדור מהבצק ומתפיחים בקערה מכוסה במשך שעה.
מחלקים לכדורים במשקל 130 גרם, לקמח מעט את הבצק ומשטח העבודה ומשאירים להתפחה שעה נוספת.
מורחים את החלבונים, מתיזים מעט מים ומכניסים לתנור בחום של 180 ללא טורבו בשלב התחתון למשך 15 דקות.
מעלים את התבנית לשלב אמצעי מגבירים ל 200 מעלות טורבו עד להשחמה, מוציאים ומברישים עם סירופ מייפל.